preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2011.

Ukupno: 961361
PODRUČNA ŠKOLA GORNJE PLAVNICE

PODRUČNA ŠKOLA GORNJE PLAVNICE

GORNJE PLAVNICE 37

BJELOVAR

TELEFON : 043 / 261-279

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                     učiteljica:Jadranka Blažević - 1.i 3. razred

  učitelj:Milijan Bojanović -2. i 4. razred

 

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE 2020.

U PŠ Gornje Plavnice od 12.- 16. 10. 2020. obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje .Učenici od 1. do 4. razreda  zajedno sa svojim učiteljima su pripremili izložbu pekarskih proizvoda i plodova  zemlje iz  naših vrtova i polja. 

U košarama se nalaze razne vrste domaćeg kruha kao i kiflica s pekmezom ,makovnjače i kolača od jabuka. Čitali smo tekstove o kruhu ,izvodili kratki igrokaz ,gledali crtani film i pjevali pjesme Mlin i Pekar.

 

  

objava:Jadranka Blažević

 

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN RAZGLEDNICE

 

U PŠ Gornje Plavnice učenici 3. razreda obilježili su Svjetski dan razglednice 1.listopada 2020.

Učenici su pogledali video  HP u kojem ih je Marko Markica upoznao s pojmom razglednice .Čak smo i zaplesali uz Maraka Markicu . Ponovili smo kako se pravilno piše adresa i  razglednica.

Učenici su međusobno pisali jedni drugima razglednice . Nalijepili smo  poštanske marke te igrom poštara podijelili svakom učeniku njegovu razglednicu.

Druženje s Markom Markicom je bilo vrlo zabavno i pri tome smo ponovili ono što smo znali ali  i naučili nešto novo o razglednici.

 

Objavila:Jadranka Blažević

Dan ružičastih majica 2020

Učenici 2. i 4. razreda zajedno sa svojom učiteljicom Jadrankom Blažević  26.2.2020. obilježili su Dan ružičastih majica radionicom  STOP nasilju.

objavila:Jadranka Blažević

 

 

Maskenbal u PŠ Gornje Plavnice

U PŠ Gornje Plavnice 25.2. 2020.  učenici zajedno  s učiteljima i vjeroučiteljem održali su maskenbal.Svi smo došli maskirani u školu.Prošetali smo selom gdje su nas počastili slatkišima.Osladili smo se krafnama .U razredu smo plesali i izabrali najuspješnije maske.Bilo je vrlo veselo i zabavno.

objavila :Jadranka Blažević

 

 

Terenska nastava u Zagrebu

Učenici 2.i 4. razreda PŠ Gornje Plavnice bili su zajedno s učenicima četvrtih razreda Matične škole 6.11.2019. na terenskoj nastavi u Zagrebu.Pogledali smo kazališnu predstavu "Ivica i Marica" u kazalištu Trešnja.Posjetili smo Zračnu luku Franjo Tuđman i uz stručno vodstvo upoznali se s procedurom u zračnoj luci.Razgledali smo Gornji grad i upoznali najpoznatije kulturno-povijesne spomenike i ustanove.

       

  

  

objavila:Jadranka Blažević

 

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dana 22.10. 2019.u PŠ Gornje Plavnice obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u kojem su sudjelovali svi učenici od 1. do 4. razreda.Učenici su donijeli pune košare jesenskih plodova ,raznih vrsta kruha ,peciva i kolača od kojih smo načinili izložbu.Tople kiflice i slasne kolače pojeli smo u slast.

Cijeli smo 10. mjesec  posvetili zahvalnosti za plodove zemlje kroz različite sadržaje iz svih predmeta.Čitali smo pjesme i tekstove o jeseni, kruhu,gledali crtani film Kako je Ana kupila kruh,pjevali Mlinara i Jesensku pjesmu,crtali jesensko voće i lišće,jesenje pejzaže i blagoslovili kruh na satu Vjeronauka.

Osladili smo se i jabukama iz našeg školskog voćnjaka.

objavila:Jadranka Blažević

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN 

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Gornje Plavnice Hrvatski olimpijski dan 10 .9. 2019. , obilježili su sportskim igrama i crtanjem olimpijskig krugova u dvorištu škole.

ŠKOLA U PRIRODI U NOVOM VINODOLSKOM 2019.

Učenici 3.razreda PŠ Gornje Plavnice boravili su zajedno s učenicima trećih razreda Centralne škole od 3.do 8. 6.2019. u Novom Vinodolskom u Školi u prirodi.Upoznali su primorski zavičaj,kulturne znamenitosti Novog Vinodolskog,putovali brodom do Vrbnika na otoku Krku,posjetili Akvarij u Crikvenici.Osim učenja bilo je vremena za kupanje,međusobno druženje i zabavu.

   

  

  

objavila:Jadranka Blažević

 

IZLET U "KRAŠOGRAD" 

Učenici 1.i 3.razreda PŠ Gornje Plavnice 27.5.2019.bili su na izletu u "Krašogradu".Unatoč lošem vremenu i kiši lijepo smo se zabavili i družili s učenicima 1. razreda Centralne škole.

 

 

objavila:Jadranka Blažević

 

IZVANUČIONIČKA NASTAVA U BJELOVARU

Učenici 1.i 3. razreda PŠ Gornje Plavnice imali su izvanučioničku nastavu 17.4.2019. u Bjelovaru s temom Uskrsa.

Pogledali smo u Multimedijskom centru Bjelovar crtani film  Petar Zecimir.Nakon toga u gradskom parku razgledali ukrase od slame i velike pisanice pored kojih smo se slikali.Posjetili smo Gradski muzej Bjelovar i vidjeli stalni postav kao i izložbu čipke i pisanica.Na kraju smo se zasladili sladoledom.

objavila:Jadranka Blažević

KNJIŽEVNI SUSRET  U CENTRALNOJ ŠKOLI

 Učenici 2. i 3. razreda PŠ Gornje Plavnice prisustvovali su 8.4.2019. književnom susretu s litvanskim piscem Kestutisom Kasparavičiusom u sklopu međunarodnog projekta "Naša mala knjižnica"

 

Susret je bio vrlo zanimljiv i poučan.Učenici su saznali o Litvi, pogledali kako nastaju ilustracije ,razgovarali s piscem.

objavila:Jadranka Blažević

                            MASKENBAL

Dana 5.3.2019.u PŠ Gornje Plavnice održan je maskenbal.Prošetali smo središtem sela pjevajući.Bili smo nagrađeni čokoladom i keksima.Poslije smo u razredu izabrali najuspješnije maske i nastavili s plesom i pjesmom.

                 DAN RUŽIČASTIH MAJICA  2019.GODINE

Dana 27.2.2019.godine,zadnje srijede u mjesecu veljači ,učenici PŠ Gornje Plavnice obilježili su Dan ružičastih majica radionicom "Poderano srce".Naučili smo kako reći NE nasilju. Lijepim porukama i zajedničkom igrom pokazali smo kako se najbolje boriti protiv zlostavljanja.

       

objavila:Jadranka Blažević

 

VALENTINOVO U PŠ GORNJE PLAVNICE

Učenici PŠ Gornje Plavnice obilježili su Valentinovo 13.2.2019.zajedničkim plesom ,različitim igrama i zajedničkim druženjem.

       

BOŽIĆNA PRIREDBA 2018.godine

U četvrtak 20.12.2018. učenici PŠ Gornje Plavnice održali su božićnu priredbu za svoje roditelje.U polusatnom programu bilo je pjesme ,recitacije ,igrokaza i plesa.Nakon priredbe nastavljeno je druženje s roditeljima i učiteljima na malom domjenku.

 

                       

  

 

IZLET U ZAGREB 

Učenici 1. i 3. razreda PŠ Gornje Plavnice  11.12.2018.godine, zajedno s učenicima 2.razreda Centralne škole bili su na jednodnevnom izletu u Zagrebu .Posjetili smo Dječje kazalište Dubrava i pogledali predstavu "Ezop u crticama" .Prošetali smo središtem Zagreba i doživjeli Advent u Zagrebu.Sretni i zadovoljni vratili smo se kući oko 18 sati.

     

  

                                                                                               objavila:Jadranka Blažević

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE  2018.GODINE

Učenici Područne škole Gornje Plavnice zajedno sa svojim učiteljima obilježili su, kao i svake godine, Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2018.godine.

U učionici smo priredili izložbu raznih vrsta peciva i kruha i košare pune jesenskih plodova.Izveli smo kratki prigodni program i u našem školskom voćnjaku brali zrele, sočne jabuke.

 

 

 

        

 

       

 

 

                                                                                        objavila:Jadranka Blažević

OBILJEŽEN HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

     Učenici  1., 2. i 3. razreda PŠ Gornje Plavnice  zajedno sa svojim učiteljima obilježili su Hrvatski olimpijski dan  sportskim igrama .                                                                                                                                                                            

   POSJET PROMETNE POLICIJE U PRVOM RAZREDU

 

 

Dana 10.9. 2018. policajka iz Prometne  policije posjetila je učenike 1. razreda i upoznala ih s osnovnim prometnim pravilima. Učenici su bili zainteresirani i najviše obradovani poklonima:knjižicom o prometu,svjetlećem trokutu oko vrata te kišnoj kabanici.

                                                                                                                                                                               objavila:Jadranka Blažević

ZAVRŠNA PRIREDBA    2. I 4. RAZREDA 

U četvrtak 14. 6. 2018. učenici 2. i 4. razreda održali su završnu priredbu za roditelje .
Program je bio raznovrstan od igrokaza,recitacija ,pjesme i plesa u kojem su uživali svi prisutni. Na kraju priredbe učenici 4. razreda su se vrlo emotivno  oprostili od svoje učiteljice.

         

                                                                                                                                                 Izlet u Veliki Grđevac i Daruvar         

Dana 9. 5. 2018. učenici 2. i 4. razreda PŠ Gornje Plavnice ,zajedno s učenicima 3. razreda matične škole posjetili su Veliki Grđevac i Daruvar.    U Grđevcu  smo razgleravali interpretacijsku sobu Mate Lovraka te posjetili Lovrakov centar.Tu smo se prisjetili knjiga Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice. Obišli smo poučnu stazu "Staza prijatelja prirode".

U Daruvaru smo posjetili baroknu crkvu"Presvetoga Trojstva", barokni dvorac grofa Jankovića te Antunovu kupku i park u sklopu Daruvarskih toplica.

 

         

 

                                                                                                                                                DAN RUŽIČASTIH MAJICA         

   Dana 2.3. 2018. učenici 2. i 4. razreda oblježili su Dan ružičastih majica  raznovrsnim aktivnostima .Tekst Sanje Pilić   Moj ,moj na satu Hrvatskog jezika uveo nas je u problem ignoriranja učenika ,nedruženja sa svim učenicima .Učenici su opisivali svoja  iskustva i na kraju smo pisali poruke protiv nasilja .Poruke smo stavljali na pano i završili pjevanjem pjesme Život nije siv.                                                                                                                          

   MAŠKARE U PODRUČNOJ ŠKOLI

   Učenici Područne škole u utorak 13.2.2018. godine održali su maskenbal.Učenici 2. i 4. razreda  maskama su dočarali što sve može dječja mašta.Nakon izbora najuspješnije maske proveli smo vrijeme pjevajući i plešući  .                                                                                                                                                 

 

BOŽIĆNA   PRIREDBA U PODRUČNOJ ŠKOLI  GORNJE PLAVNICE

Dana 21.12.2017. godine održana je priredba povodom božićnih i novogodišnjih blagdana u kojoj su sudjelovali svi učenici naše područne škole.

Raznovrsnom programu ,u kojem su bili igrokazi ,recitacije ,pjesme i ples,prisustvovali su roditelji i ravnatelj škole te  poslije se družili na malom domjenku.

učiteljica :Jadranka Blažević

 

 

INTERAKTIVNI BOŽIĆNI ČLANAK

 

Učenici područne škole Gornje Plavnice su na satu engleskog jezika izrađivali interaktivni božićni plakat nakon čega su imali i tombolu. Učenike je dočekala mala nagrada za trud i rad te su u veseloj atmosferi izradili svoju božićnu priču.

Učiteljica: Dolores Kostić

 

 

 
 
KAZALIŠNA PREDSTAVA " NININ SVIJET MJEHURIĆA "
 
U našem područnom odjelu škole u dislociranom naselju Gornje Plavnice nastojimo poticati i razvijati kulturni i javni život tog malog mjesta kroz aktivnosti naših učenika, njihovih obitelji i radom učitelja. Razvijanjem javno-kulturne djelatnosti i umjetničkog izražaja među učenicima naše područne škole približili smo im, uz pomoć projekta Ministarstva kulture pod nazivom Ruksak pun kulture, umjetnost i kulturu.
 
        U sklopu projekta Ministarstva kulture Ruksak pun kulture, u srijedu 8.11.2017. u    12.00h glumice Kazališta Smješko, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci su u našoj područnoj školi Gornje Plavnice održale radionicu s kazališnom predstavom „Ninin svijet mjehurića“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tematika edukativne predstave i radionice bila je važnost održavanja higijene, bavljenjem sportom i zdrava prehrana.
Predstava i radionica trajale su oko sat i pol, pod budnim dječjim okom.
 
                                        
S veseljem i s ushićenjem učenici su pratili dogodovštine i (ne)prilike djevojčice Nine, koja otkriva svijet higijenskih navika. Saznali su koliko može biti zabavno kupanje prije spavanja, kako pojesti slasnu brokulu i dobrobiti bavljenja sportom prilikom odrastanja.
 
To je autorski projekt Jelene Hadži-Manev i Ivane Boban, zaveden u Očevidniku kazališta pri Ministarstvu kulture RH, pod rednim brojem 87.
 
Ovakvi kulturni i umjetnički programi primjereni dječjoj dobi uvelike obogaćuju javno-kulturni i odgojno-obrazovni rad malih škola s ograničeno dostupnim umjetničkim i kulturnim sadržajima, a da ne govorimo o bogatstvu doprinosa klasičnom načinu predavanja.
 
Hvala Ministarstvu kulture što je među 95 osnovnih škola od ukupno prijavljenih 356 škola.odabralo baš našu područnu školu Gornje Plavnice!
 
 
Dejana Bedeković,
školska knjižničarka IV. osnovne škole Bjelovar

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u  PŠ Gornje Plavnice   2017.godine

Učenici PŠ Gornje Plavnice obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje izložbom kruha i košarama puhih jesenskih plodova.

 Izrađivali smo likovne radove od sjemenki žitarica ,crtali pekarske proizvode,uređivali pano.Gostili se kruhom i kolačima od jabuka.

25.10.2017. posjetili su na učenici 1. i 2. razreda iz Centralne škole sa učiteljima koji vode Voćare i Vrtlare te zajedno s njima smo održali radionicu povodom Dana jabuka.Prije radionice prikazali smo prigodan program  poslije se počastili štrudlom od jabuka koju su napravili vrijedni kuhari naše škole.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

              

 

 

 

 

 

                                                                                                                                              ŠKOLA U PRIRODI NOVI VINODOLSKI OD 3.9.-8.9.2017.

Učenici 4. razreda PŠ Gornje Plavnice zajedno s učenicima centralne škole su proveli šest dana u Školi u prirodi u Novom Vinodolskom.

Bilo je lijepo ,zanimljivo i vrlo poučno.Upoznali smo primorski kraj RH ,vozili brodom do Vrbnika na otoku Krku ,posjetili zavičajni muzej .Bilo je vremena za kupanje ,šetnje ,igre i zabavu.

Učenici 4.razreda Područne škole bili su na jednodnevnom izletu u Hrvatskom zagorju.

Posjetili smo prekrasan stari dvorac Trakošćan ili kako ga još nazivaju "biser Hrvatskog zagorja".

 
 
 
 
 
 
 
 
    Obišli smo i etno selo Kumrovec gdje smo upoznali neke od starih zanata, običaja.
 
Potom je slijedilo nezaboravno kupanje u Termama Tuhelj. Vratili smo se svojim kućama umorni, ali sretni i puni lijepih doživljaja.                 
                                                                     
 


 PROJEKT "ČITAMO MI U OBITELJI SVI"                                                                                                                                                               U petak 19.svibnja 2017. u Područnoj školi završen je projekt "Čitamo mi u obitelji svi" učenika trećih razreda .Projekt je vođen u suradnji s knjižničarkom Dejanom Bedeković i učiteljicom Jadrankom Blažević.
Učenici su čitali svoje zabilješke o projektu.Dobili su  potvrde o sudjelovanju i prigodne poklone koje je pripremila knjižničarke.   

                                          ODRŽANA RADIONICA " MOJA PRVA MARKA "  

          U srijedu, 29. 03. 2017. godine održana je radionica za sve učenike područne škole na temu " Moja    prva   marka "

Radionicu je priredila i vodila učiteljica Jadranka Blažević, u suradnji s Hrvatskom poštom. Učenici su imali prilike saznati što je to poštanska marka, koje je njeno značenje, kada je nastala prva marka uopće, kada je nastala prva hrvatska marka, što je to filatelija - kako se marke sakupljaju, čuvaju, koja im je vrijednost i još mnogo toga.

Nakon toga učenici su imali prilike pobliže se upoznati s arcima poštanskih marki, od kojih su podjeljeni u skupine, izrađivali lik pisanice. Za većinu učenika je to bio novo iskustvo jer se do sada nisu susretali s poštanskim markama, nisu znali kako ih trgati, nisu znali da se mogu lijepiti i sl.

       

Također su imali prilike razgledati izložbu poštanskim marki koju  im je priredila učiteljica Jadranka, kao i njenu osobnu filatelističku zbirku, te filatelističku zbirku naše socijalne radnice Jadranke Solar - Šorgić, koja je također nazočila radionici i pokušala približiti poštansku marku učenicima.

Tekst i fotografija : Jadranka Solar-Šorgić   MAŠKARE U G. PLAVNICAMA, 28. 02. 2017.

Obilježili smo fašnik šetnjom kroz selo, naravno pod maskama, zajedno s našim učiteljicama.

              

 

       

          Nakon toga smo se u razredu proveselili i izabrali najljepšu masku.

 

 

 

 

 

 


DAN RUŽIČASTIH MAJICA, 22. 02. 2017   

I ove školske godine obilježili smo Dan ružičastih majica, program prevencije vršnjačkog nasilja, koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači kao  podršku žrtvama vršnjačkog nasilja.

    Svi smo došli u školu obučeni u ružičasto.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čitali smo priču o dječaku koji je volio roza boju, razgovarali o nasilju među učenicima i nenasilnim načinima rješavanja sukoba, pisali poruke protiv nasilja i sve to stavili na naš pano.

     

 

TERENSKA NASTAVA ZAGREB

Učenici su posjetili u Zagrebu neke kulturne znamenitosti i odgledali 3D film u kinu. 

      

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE 18.10. 2016.

Obilježen je kroz radionicu od zrna do kruha. Djeca su sa učiteljima i kuharicom mješali sastojke za peciva, pravili svoja peciva i pekli ih u kuhinji. Kad su se peciva ispekla djeca su kušala. Pekarski proizvodi koji su pečeni kod kuće, donijeli su u školu na izložbu kako bi krasila učionicu sve dane obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

           

 

OBILJEŽAVANJE JESENI 23.9. 2016.

Učenici 4. razreda išli su na izvanučioničku nastavu u izvornu stvarnost vidjeti što se događa u jesen u prirodi sa biljkama i životinjama.

  

KNJIŽEVNI SUSTRET 5.10. 2016.

Svi učenici područne škole sudjelovali su u susretu s piscem Branimirom Dolencem. 

Vodio ih je kroz priče svojih knjiga, crtali su i razgovarali.

    

 

PČELICA 2016.

Učenici 1. i 3. išli su u posjet pčelici, predavanje o medu i njegovim proizvodima.

   

 

OLIMPIJSKI DAN 9.9.2016.

Obilježen uz razne igre.

Djeca obućena u bijelim majcama izašla su na školsko dvorište i vježbala.

   

 

 

Završna priredba 9.6.2016.

Učenici svake godine sa učiteljima priređuju program raznih pjesama, recitacija i igrokaza za svoje roditelje i bake i djedove.

                 

Učenice Nika Pavlin i Lorena Butorac voditeljice programa, dobile su priznanje "Najbolji među najboljima", a izabrali su ih učenici iz razreda.

 

 

Škola u prirodi Novi Vinodolski od 1.6 - 6.6.2016.

3. razredi bili su u školi u pririodi u Novom Vinodolskom gdje su se kupali, igrali učili i išli na izlete u Vrbnik na otoku Krku, Aquarium u Crikvenici i Muzej Novog Vinodolskog. Navečer su se održavale razne zabavne večeri, piđama party, karaoke, disko večer i završna večer.

      

 

DAN ŠKOLE 20.5.2016.

Učenici i učitelji PŠ G. Plavnice proslavili su dan škole u svojoj školi uređivajući okoliš škole. 

Učiteljica Jadranka Blažević sa jednom grupom učenika bojala je beton na mjestu vanjske učionice, a učitelj Filip Marohnić sa drugom grupom bojao je školski bunar, vanjsku slavinu i beton oko bunara.

   

 

6.5.2016. IZLET U LOVRAKOV CENTAR U VELIKOM GRĐEVCU

U Velikom Grđevcu posjetili smo spomen sobu Mate Lovraka, vlak iz filma "Vlak u snijegu" i mlin iz filma "Družba Pere Kvržice"

       

 

IZLET 2. I 4. RAZREDA U KUMROVEC I TRAKOŠĆAN TRAVANJ 2016.

Učenici PŠ G. Plavnice išli su na izlet s 2. razredom MŠ u Kumrovec i Trakošćan.

Bilo im je lijepo i vrijeme i ugodno su se proveli te vidjeli Etno selo Kumrovec, gdje je rođen Josip Broz Tito, dvorac Trakošćan jedan od najljepših dvoraca hrvatskog zagorja.

    

 

DAN PLANETA ZEMLJA 22. TRAVNJA 2016.

Dan planeta Zemlja obilježili smo sadnjom cvijeća i uređenjem postojećeg cvjetnjaka.

    

 

MEĐUŽUPANIJSKI SAJAM UČENIČKIH ZADRUGA 8. TRAVNJA 2016.

Učenička zadruga "Mrav" ove godine je osvojila 4. mjesto u natjecanju učeničkih zadrug u Daruvaru

sa svojim proizvodima pod nazivom "Bakin vrt"

 

DAN VODA 22. OŽUJKA 2016.

Obilježili smo odlaskom do obližnjeg potoka i ribnjaka u Gornjim Plavnicama  i razgeladavanjem u dijelu integrirane nastave.

 

 

VALENTINOVO 12.2.2016.

Učenici u PŠ proslavili su valentinovo uz ples, pjesmu i razne igre u parovima. 

Iz kutije ljubavnih poruka podijeli smo pisma učenicima koje su pisali jedni drugima.

   

 

MAŠKARE U BJELOVARU 9.2.2016.

Duštvo naša djeca organizirali su Maškare u Bjelovaru. IV. OS i PŠ Gornje Plavnice odazvali su se maskirani u snjegoviće.

Evo kako nam je bilo. Okupili smo se oko Gradskog paviljona i krenuli ulicama oko centra Bjelovara. U dvorištu Gradske uprave spalili smo fašnika i zaplesali. 

      

BOŽIĆNA PRIREDBA, 22.12.2015.

Božićna priredba je uspješno obavljena. Svim sudionicima programa svaka pohvala za doprinos.

Gostima, roditeljima, bakama i djedovima hvala što su došli podržati učenike.

 

 

     

 

 

PREDSTAVA: PAVAO I NJEGOV GLAVAO

Bibliobus je darovao učenicima PŠ predstavu Pavao i njegov glavao. 

       

 

DAN KRUHA I JABUKA 16.10.2015

Dan je započeo donošenjem kruha, peciva i kolača od jabuka u naš kutak za Dan kruha i jabuka, ukrašenim raznim člancima s temom kruha i jabuka, slikama učenika i vezenim stolnjacima naših baka i mama.

   

Kada smo se svi okupili, učenici su održali priredbu za sve prisutne. Bilo je tu pjesama, recitacija i igrokaza. Započeli smo pjesmom "Dobro jutro".

    

Priredba je završila pjesmom "Zadrugari" kojom smo pozvali sve prisutne i zainteresirane da se uključe u radionice.

Radionice su bile: 

Rezanje jabuka za ocat,

 

mljevenje i cijeđenje jabuka za sok, 

   

rezanje jabuka za čip od jabuka,

pravljenje kolača od jabuka.

 

Na kraju je slijedila degustacija kolača i soka.

 

TERENSKA NASTAVA U ŠUMU 18.9.2015.

   

OLIMPIJSKI DAN 10.9. 2015.

Obilježili smo Olimpijski dan uz vježbanje i stare igre, koje su nekada igrali mame i tate, djedovi i bake.

Prvo malo zagrijavanja.

 

Čvorak, čvorak!

 

Crna kraljica 1,2,3.

 

Štafetne igre.

 

Tko je brži!

 

Ide maca oko tebe.

 

ZAVRŠNA PRIREDBA 2015.

Na kraju šk. god. 2014./2015. opraštamo se od četvrtog razreda i slavimo uspješnu godinu.

Bilo je recitacija, igrokaza, pjesme i plesa. Sudjelovali su svi učenici PŠ. Ovom prilikom zahvaljujemo svim učenicima na odličnom programu i roditeljima na pomoći oko organizacije. 

         

 

ŠKOLA U PRIRODI UČENIKA 3.-ih i 4.-tih RAZREDA U NOVOM VINODOLSKOM OD 10.6. DO 16.6.

Učenici 3.-ih i 4.-tih razreda išli su u školu u prirodu u Novi Vinodolski sa učiteljicom Jadrankom Blažević.

Kroz pet dana su imali razne radionice, izlete, kupanja i drugih igara. 

Učenici su došli zadovoljni i sretni što su imali takav oblik nastave.

       

KRAŠOGRAD 8.6. 2015.

Izlet učenika 1. i 2. razreda prošao je super. Djeca su bila vrlo aktivna, osvojili nekoliko diploma i zabavila se. Evo i dokaza.

Ekipa u autobusu.

 

Doček sa kraš expressom.

 

Prva aktivnost mužnja krave. Daniela Ilinović osvojila 1. mjesto!

 

Jahanje na konjima! Bila je baš fora. Na tom konju mogu svi jahati koji znaju i ne znaju.

 

Bacanje koluta oko majmuna.

 

Vožnja vlakom po imanju.

 

Farma krava odakle dolazi miljeko za naš kraš express.

 

Zoološki vrt.

    

Radionica od zrna do kruha.

  

Najbolju pletenicu napravila je Danijela Ilinović.

  

Sinjska alka.

 

Skakanje na trampolinu.

 

Najbolji u povlačenu užeta su Plavničani!

 

Malo skakanja u dvorcu.

 

I za kraj vožnja u čamcu.

SPORTSKI DAN 22. 5. 2015.

Na Dan škole 22. 5. 2015. održan je i sportski dan u MŠ i u PŠ G. Plavnice. Zbog lošeg vremena održan je u razredu.

  

Terenska nastava Veliko Trojstvo 24.4.

Željeli smo se voziti vlakom i upoznati željeznički kolodvor. Odabrali smo Veliko Trojstvo kao mjesto do kojeg ćemo se voziti.

Ugodno smo se provezli vlakom i obišli neke znamenitosti Velikog Trojstva u vodstvu Gordane Matunci.

Obišli smo Zavičajni muzej, saznali da je u toj kući boravio Josip Broz i školovao se u tom mjestu. Poigrali se starih igara i plesova tog vremena. Na kaju smo otišli na vidikovac s kojeg pogled seže na cijelo mjesto i Bilogoru. Sretno smo se vratili kući vlakom!

              

Dan planeta Zemlja 22.4.2015.

Ovaj dan obilježili smo uređenjem okoliša, sadnjom vrta i pisanje eko poruka koje smo s balonom puštali u zrak s ciljem da balon negdje pukne i obasipa mjesto porukama koje će drugi pročitati u nadi da se pridržavaju poruka.

      

Dan voda 20. 3. 2015. 

Obilježili smo dan voda kod obližnjeg potoka, prošetali prirodom, riješili zadatke i dobro se proveli.

   

Maškare 17. 2. 2015.

Ove godine pozvani smo od "Društvo naša djeca" da se pridružimo maskiranoj povorci u Bjelovaru i spaljivanju fašnika.

Bili smo veseli i super smo se proveli!

 

 

 

 

 

 

Valentinovo 13. 2. 2015.

Proslava Valentinova prošla je u ljubavnom ozračju s puno lijepih poruka poslanih jedni drugima, plesu i veselju.

 

 

 

Božićna priredba 2014.

Ove godine Božićnu priredbu obilježilo je svih 26 učenika. Jako smo ponosni na sve učenike PŠ koji su si dali puno truda da razvesele roditelje, bake, djedove, rodbinu i ostale mještane.

                 

Terenska nastava u Zagreb 1. prosinca 2014.

Posjetili smo kazalište Žar ptica i pogledali predstavu Heidi. Nakon toga smo se uputili u zvijezdarnicu na Gornjem gradu s koje je jako lijep pogled na cijeli Zagreb.

    

 

Terenska nastava u Bjelovar, 21. studenog 2014.

Učenici su s učiteljima obišli važne kulturne i javne ustanove u gradu Bjelovaru.

Prva je bila zgrada BBŽ. Proučili smo i zastavu županije.

Malo smo se odmorili na Bjelovarskoj fontani s Panonskim kitovima.

Pauza za jelo je bila na Gradskom paviljonu, jedino izrađen od Bračkog kamena pozat u Europi.

Posjetili smo i Muzej grada Bjelovara koji ima stalnu postavu zavičaja Bjelovarsko-bilogorskog kraja.

 

 

 

Provjeru što smo naučili na ovoj nastavi izvršili smo na Gradskom paviljonu u središtu našeg grada.

 

Na kraju smo posjetili Narodnu knjižnicu "Petar Preradović" na dječjem odjelu.

Tamo su nas knjižničarke upoznale sa odjelom i svega što se tamo može raditi i posuditi.

Na kraju su nam pročitale zanimljivu priču i riješili smo par zagonetki.

 

 

Dan zahvalnosti za plodove zemlje 14. listopada 2014.

Dan je započeo potragom za plodovima zemlje u skupinama.

Kada su ponašli svoj plod, o njemu su trebali napisati pjesmu/priču/igrokaz.

O ploda koji su imali, trebali su napraviti lutku koristeći druge plodove jeseni.

Neki su se odlučili na crtanje košarice bogate plodovima jeseni i pekarskih proizvoda.

Poslije radionica vjeroučitelj je blagoslovio svu hranu koji su učenici sa svojim

roditeljima pravili kod kuće i donijeli u školu, nakon čega smo i kušali sve te poizvode.

Uslijedio je kratki kulturno umjetnički program svih učenika Područne škole.

Za kraj radnog dana učenici su pobrali jabuke iz našeg voćnjaka.

 

Hrvatski olimpijski dan 10. rujna

Prošao je veseloj vježbajučoj atmosferi s crtanjem najdražeg sporta. 

 

 

 

 

DOBRO NAM DOŠLI PRVAŠIĆI! 8. rujna 2014.

Za dobrodošlicu pripremili smo malu priredbu da se opuste prvi dan nastave te vide da je u školu ugodno i lijepo.

 

 

 

12. lipanj. 2014.

Zadnji tjedan škole obilježena su dva događaja. Završna priredba za kraj školske godine i druženje s roditeljima zadnji dan škole.

 

 

 

 

 

 

          

Druženje s roditeljima je proteklo u igri, traženju blaga, vučenje konopca.

 

14. svibnja 2014.

Povodom dana škole i 40 godina postojanja IV. OŠ, učenici PŠ zajedno s učenicima matične škole imali su javni nastup na Gradskom paviljonu. Nastupili su sa recitacijom Đak i plesom Mlin. 

 

 

Voćari iz PŠ G. Plavnice u sklopu Zadruge Mali marav sudjelovala je na smotri zadruga u Bjelovaru 12. travnja 2014. i prezentirala svoje proizvode: jabučni ocat i čips od jabuka. Kao je teklo pripremanje za nastup i sama prezentacija pogledajte na sljedećim slikama.

 

 

 

TERENSKA NASTAVA 1. i 2. r. U ZAGREB 8.4.2014.

Uputili smo se u Zagreb zajedno sa 2. r. matične škole pogledati Kazališnu predstavu "Knjiga o džungli" i zoološki vrt.

Prvom razredu je ovo bilo prvo putaovanje autobusom i bili su jako uzbuđeni.

Stigli smo pred kazalište umorni od vožnje, pa smo malo pojeli da bi mogli odgledati predstavu.

 

Nakon predstave otišli smo do zoo-a da vidimo sve te zanimljive životinje. Koje su to pogledajte sami.

     

Tu je dječji zoo vrt u koji se može uči i poigrati sa životinjama.

   

A kakva su ovo bića u kavezu? Koliko dugo bi izdržali u njemu pitanje je?

 

PROLJEĆE 21.3.2014.

Na prvi dan proljeća izašli smo izvan učionice i imali razne zadatke. Podijelili smo se u skupine.

Jedna skupina imala je zabilježiti što se događa s vremenom, druga s biljkama, treća sa životinjama, a četvrta s ljudima.

   

Nakon tog istraživanja otišli smo izvan školskog dvorišta do ribnjaka da upoznamo neke od voda i u šumu da otkrijemo što ona otkriva u proljeće. 

 

 

 

Pred kraj naporna puta stali smo da ponovimo što smo sve naučili. 

Uživajte u proljeću, jer mi jesmo. Pozdrav proljeću!

 

MAŠKARE 4.3.2014.

Mi smo male maškare... odjekivalo je selom šetajući maskirani u povorci, obilježili su Dan maškara učenici PŠ.

 

Nešto smo i zaradili! Pa i zaslužili smo, zar ne!

Evo još malih maškara koje bi s nama u povorku.

Nakon povratka u razred igrali smo igru stolaca, pa koja maska zadnja ostane, pobjednik

 

Ma tko će zadnji ostati nego drakula. Čuvajte se ljudi!

Birali smo najljepšu masku. Prva tri mjesta osvojili su vrag, princeza i drakula. Odlična kombinacija.

Ide maska s kolodvora, a dija dija de, bila je zadnja igra.

Pozdrav iz Gornjih Plavnica žele vam učenici i učitelji!

 

VALENTINOVO 14. 2. 2014.

Valentinovo je prošlo kako bi uvijek i trebalo uz ples, pjesmu, čitanje ljubavnih poruka iz tajnog sandučića, te raznih igara.

  

 

BOŽIĆNA PRIREDBA 19. 12. 2013.

Obilježana je raznim recitacijama, igokazima, pjesmama i plesom vezanih uz 

svetog Nikolu, Božić i Novu godinu, u kojima su sudjelovali svi učenici PŠ.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohvale učenicima za izvedbu programa uputili su ravnatelj škole, roditelji, bake i učitelji.

 

Radionica za Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje 11. 10 2013.

Dan je započeo dolaskom učenika i njihovih učiteljica četvrtih razreda Matične škole pješice od Školsko sportske dvorane u Bjelovaru u našu PŠ.

Nakon odmora kraćeg odmora i razgledavanja izložbe plodova zemlje i njihovih prerađevina, zajedno  s našim učenicima, učiteljima i roditeljima krenuli su u berbu jabuka i odnošenje u školski podrum.

Kad je berba završila podijelili smo se u više skupina.

Prva skupina je u podrumu mljela jabuke za jabučni ocat i jabučni sok.

 

Druga je skupina prešala i cijedila naribane jabuke za sok.

Treća skupina je u školskoj kuhinji pravila gibanicu od jabuka.

Četvrta skupina je izrezivala ploške jabuka koje su se sušile da bi dobili čips.

Nakon uspješno obavljenog posla priređen je prigodan program za sve sudionike. Bilo je tu recitacija, igrokaza, pjesme i plesa. Sudjelovali su učenici PŠ i MŠ te naši tamburaši i folkloraši.

 

 

 

Poslije sve ga uslijedila je konzumacija naših proizvoda.

Mmmm kako fino mirišu svi ti kolači.

Hvala svim sudionicima radionice na sudjelovanju i pomoći oko realizacije. yes

Posebno se zahvaljujemo mamama, tatama, bakama i djedovima. smiley

 

 

 

Oglasna ploča

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


e-Dnevnik

e-Dnevnik
Lista linkova je prazna

Dokumenti

Djetinjstvo bez gladi
preskoči na navigaciju